Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford Tourneo


image/jpegBusje komt zo


Ford heeft geprobeerd om het lekker overzichtelijk te houden met de benamingen. Probeert u ons even te volgen. De bestelwagens heten van klein naar groot Ford Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom en Transit. De personenversies hiervan heten Ford Tourneo Courier, Tourneo Connect en Tourneo Custom. Tot hier was het overzichtelijk maar de volgende en de grootste is de Transit Minibus.
De Ford Tourneo Courier is een vijfpersoons MPV op basis van de Transit Courier. Hij ziet er echter leuker uit, door de achterruiten die wat aflopen en hem eigenlijk best een fraaie lijn geven. Het vierkante is er helemaal af. Standaard heeft hij twee schuifdeuren voor de achterpassagiers. Dat scheelt een heleboel zorgen met openslaande deuren op te krappe parkeerplekken. De achterpassagiers zitten behoorlijk rechtop, evenals de voorste berijders. Dat moet je liggen, maar het kan omdat de auto erg hoog is. Je zou er met je zondagse hoed in kunnen zitten. Achterin zitten van die grappige vliegtuigtafeltjes. De auto is werkelijk vergeven van de opbergruimte. Boven de voorruit zit een groot aflegvak waar je bij wijze van spreken wekenlang al je papiertjes en lege flesjes in kunt gooien voor het iemand begint op te vallen. Rondom de bestuurder zit enorm veel ruimte, hetgeen een prettig vrij gevoel geeft. Zelfs de voorruit zit ver weg; je kunt er met je hand niet bij. De achterklep slaat omhoog open en is riant hoog. Je kunt er makkelijk onder staan en de bagageruimte is – wederom – giga.

Ford levert de Tourneo Courier met de revolutionaire 1.0-liter driecilinder EcoBoost benzinemotor. Deze motor is al in een heel gamma Fords ingebouwd, en eerlijk gezegd vinden we hem het best op zijn plek in deze Tourneo Courier. Hier levert hij de juiste combinatie aan kracht, zuinigheid en stilte. Hij loopt prachtig gelijkmatig en verbruikt bij ons rond de 1 op 15. De auto is gebouwd op het onderstel van (onder meer) de B-Max en dat is te merken. Hij veert uitstekend en ondanks de aanzienlijke hoogte helt hij niet overmatig over in bochten.

De Tourneo Courier is alleen verkrijgbaar op uitrustingsniveau Titanium. Hij is te krijgen bij elke Ford-dealer, dus niet alleen bij de dealers die Ford bedrijfswagens verkopen. En... kijkt u nou eens naar de foto's: het is toch gewoon een mooi ding? Hij kost 20.995 euro.

image/jpeg
  

| Disclaimer