Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D-F


image/jpeg

 

Vooruitgegaan, dat is de Toyota Avensis zeker. En, niet alleen op het gebied van de looks, maar ook op het technische vlak. Volgens Toyota is de Avensis de nieuwe maatstaf in zijn klasse. We reden de vernieuwde Avensis Wagon om ons hiervan te laten overtuigen.

 

Het interieur van de nieuwe Avensis is zoals we van Toyota gewend zijn. Een nette uitstraling en gewoon comfort zonder poespas. Deze Avensis Wagon is aan de buitenkant voorzien van de lakkleur Medium Silver en is van binnen met zwarte bekleding afgewerkt. De zilverkleurige afwerking en chromen randjes in de zijportieren maken deze stijlvolle combinatie helemaal af. Het is prettig plaatsnemen in de Avensis Wagon Dynamic Business, waar alles binnen handbereik ligt. Het audiosysteem is vanaf het stuur te bedienen, evenals de Bluetooth telefoonverbinding. Onder de middenarmsteun gaat een groot en praktisch opbergvak schuil en dat is echt kenmerkend voor deze auto. Want, ruim en ergonomisch is de Avensis Wagon zeker! Hij beschikt over een bagageruimte van 543 liter, die met de achterbank neergeklapt, uit te breiden is naar 1.609 liter

 

Juiste balans

Onder de motorkap van deze Avensis is een 2,0-liter dieselmotor geplaatst die beschikt over 126 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De motor laat flink van zich horen, hoger in toeren, zoals wanneer we uit stilstand optrekken. Eenmaal op volle snelheid en een regelmatig laag toerental, hoor je hem echter vrijwel niet meer. Bij het wegrijden komt de Avensis aanvankelijk niet erg enthousiast over, maar dan blijkt dat het gaspedaal nog net wat verder ingetrapt kan worden, waardoor we toch lekker vlot weg zijn. En voor een auto met een dergelijk gewicht zijn we daar zeker tevreden over. Bovendien lijkt Toyota een goede balans gevonden te hebben tussen een laag brandstofverbruik met een minimale CO2-uitstoot en een prettige rijervaring. Na een tank brandstof te hebben leeggereden, stond het gemiddelde verbruik op 6,5 liter per 100 kilometer. De Avensis Wagon 2.0 D-4D-F staat dan ook met een B-label in de lijsten en dat maakt hem ook zakelijk gezien zeer aantrekkelijk.

 

Stevige jongen

Ondanks de ietwat logge carrosserie, voelt de Avensis wel erg beweeglijk aan. Ondanks zijn grootte, doet de Avensis niet moeilijk over inparkeren in een klein plekje. De auto blijft prettig aanvoelen, ook tijdens de langere ritten vermoeit hij niet. Tegenover deze goede kwaliteiten staat wel een prijskaartje, maar dat is in dit geval alleszins schappelijk te noemen. Voor de Avensis Wagon 2.0 D-4D-F Dynamic Business met metallic lak en geïntegreerd full-map navigatiesysteem hoeft namelijk maar € 32.730,- neergelegd te worden. Voor wie een degelijke en ruimtelijke auto verwacht, vormt de Toyota Avensis Wagon zeker de maatstaf.


  

| Disclaimer