Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mini Cooper S Cabrio


 

Nu het klimaat zich weer af en toe van zijn zonnige kant laat zien, wil iedereen zoveel mogelijk in de buitenlucht vertoeven. Ook tijdens het autorijden geniet je het liefst van de eerste zonnestralen. Ja, het staat vast, het is weer cabriotijd!

 

Omdat wij ook graag van dit weer profiteren, reden we de nieuwe Mini Cooper S Cabrio. Voorzien van een 1,6-liter benzinemotor met 175 pk, belooft deze Mini ons veel rijplezier. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen!

 

Always open

Bij het instappen vallen direct een aantal zaken op, waaronder een paar vernieuwingen die deze Mini ten opzichte van zijn voorganger heeft ondergaan. Zo is er de Always Open Timer, links op het dasboard. Deze klok houdt bij hoe lang de bestuurder daadwerkelijk met de kap open heeft gereden. De timer past perfect bij het overige klokkenwerk in het dashboard. Vooral de grote snelheidsmeter in het midden van het dashboard vinden we erg mooi. Hierdoor is plaatsnemen in deze Mini Cooper te associëren met het betreden van een cockpit. Voordat we gaan rijden, openen we binnen vijftien seconden de softtop, die ook bij snelheden tot 30 km/h geopend kan worden. Zonnebril op en we zijn klaar om te gaan!

 

Lekker warm

Hoewel de eerste zonnestralen van het jaar zich vertonen, is de buitentemperatuur nog niet erg hoog te noemen. Dit mag de pret niet drukken, want de speciale airconditioning zorgt ervoor dat de eerder ingestelde temperatuur in de auto hetzelfde blijft, ondanks de wind. Dit ervaren wij als zeer behaaglijk en daarvoor krijgt de Mini Cabrio dan ook punten. Nu we kennis hebben gemaakt met de auto en helemaal comfortabel zitten, kan het feest beginnen! De motor met 175 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, laat ons merken dat hij er zin in heeft. En zoals we van Mini gewend zijn, ligt de auto stevig op de weg en laat hij zich daar door niets of niemand vanaf brengen. De Cooper S Cabrio rijdt geweldig, maar zodra we de sportknop ontdekt hebben zijn we helemaal verkocht. In de sportstand is de besturing iets stugger wat het sportieve rijden zeker ten goede komt.

 

Wanna have fun?

De Cooper S Cabrio is voorzien van Efficient Dynamics, wat volgens Mini moet zorgen voor een lager verbruik. Op 100 kilometer neemt deze Mini genoegen met 6,4 liter, in tegenstelling tot zijn voorganger die daar toch al gauw zo’n 8,3 liter voor nodig had. Onderdeel van Efficient Dynamics is het start-/stopsysteem dat de motor uitschakelt wanneer we voor het stoplicht staan te wachten en de auto in z’n vrij zetten. Zodra we schakelen en gas geven, start de motor razendsnel weer op. Tot slot is ons net ontdekte speelgoed, want zo kun je deze Mini gerust noemen, ook nog voorzien van een schakelindicator, maar we moeten eerlijk toegeven dat het rijden minder leuk wordt als we daarnaar luisteren. Dat doen we dan ook maar niet, want een ding is wel duidelijk geworden, deze Mini Cooper S Cabrio rijdt je voor de Fun!

 


  

| Disclaimer