Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+: Zet chicste beentje voor


image/jpeg

Een facelift zorgt bij de Mitsubishi Space Star vooral voor een aanzienlijk fraaiere uitstraling. Het merk beperkte zich niet alleen tot het front. Onderhuids bleef de vernieuwingsdrang marginaal.

Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht, zo luidt een bekend gezegde. Maar in het geval van de compacte Mitsubishi Space Star pakt dit bijzonder positief uit. De 3,80 meter lange vijfdeurs hatchback trad drie jaar geleden in de voetsporen van de in Born geproduceerde Colt. Toch ziet Mitsubishi de Space Star niet officieel als opvolger. Het merk bouwt dat model in een fabriek in Thailand, waardoor de Space Star voor een aantrekkelijke prijs in de lijst staat.

Opwaardering
Tot nu toe straalde de auto weinig distinctie uit. Feitelijk paste ieder willekeurig Aziatisch logo op het front. Mitsubishi bewijst nu dat een facelift bijzonder goed kan uitpakken, terwijl het aantal nieuwe onderdelen beperkt blijft. De motorkap kreeg sterke groeven en komt wat meer volwassen over. De hele bumper met grille onderging een forse update en wordt getooid met het nodige chroom. Daarmee zorgt Mitsubishi voor een chique toevoeging. De koplampen zijn anders van indeling. Dat alles samen geeft de Space Star een flinke opwaardering. De auto gooit de anonimiteit van zich af.

Tekentafel
Bij een facelift wordt de achterkant vaak vergeten. Maar ook daar wijzigt Mitsubishi de uitstraling van het kleinste model. De achterlichten behouden hun vorm, maar kennen een andere indeling. Verder wijzigden de ontwerpers de belijning van de bumper en voegden reflectoren toe. De wat zwaar uitgevallen dakspoiler met geïntegreerd derde remlicht blijft volledig behouden. De Intense+ uitvoering staat standaard op 14 inch lichtmetalen wielen die ook nieuw van de tekentafel komen. Tot slot heeft Mitsubishi goed gekeken naar het aanbod lakkleuren. De vernieuwde Space Star kent een paar prachtige metaaltinten zoals wijnrood, een mooie diepe kleur.

image/jpeg

Sleutel
De Intense+ zit bij de Space Star het meest royaal in de voorzieningen als tenminste wordt gekozen voor de basis 1.0 liter motor. Zo kan de sleutel in de broekzak blijven. De bestuurder hoeft alleen maar op knopjes te drukken om de deuren te ontgrendelen en de motor te starten. Bij de inrichting van het interieur blijft vrijwel alles bij het oude. De vorm van het dashboard en de volledige inrichting zijn identiek. Alleen het stuur van de gereden versie onderscheidt zich door glanzend zwarte accenten en diverse bedieningsknoppen op de spaken. Het geheel blijkt aardig overzichtelijk, zodat alle bedieningselementen gemakkelijk te vinden zijn. Mitsubishi zorgt voor genoeg opbergvakken. Dashboard en portierenpanelen zijn van een harde kunststof, het gebruikelijke materiaal bij dit soort compacte auto's. Toch blijkt de term compact betrekkelijk. Want ook twee volwassenen zitten prima op de achterbank. Die kan in delen worden neergeklapt om het bagagevolume uit te breiden van 235 naar 910 liter.

Motoren
Mitsubishi biedt twee motoren in de Space Star. De 1.2 liter van 80 pk en de 1.0 liter driecilinder die overtuigend voor de dag komt met 71 pk. De motor drijft de voorwielen aan via een handgeschakelde vijfbak. De krachtbron klinkt tevreden uit het vooronder en presteert naar behoren. In 13,6 seconden staat de 100 km/u op de teller en de auto kent een top van 172 km/u. Keurige cijfers.

Stabiliteit
In de praktijk rijdt de compacte Japanner voldoende vlot. Volgens de officiële cijfers zou de auto een verbruik van 1 op 25 moeten behalen, maar dat wordt uiteraard niet gerealiseerd. Toch behoort de Space Star tot de zuinigste modellen met een gemiddelde van 1 op 19,4. Dat is behoorlijk spaarzaam zeker als een deel van de testrit met hogere snelheid over de Duitse autobaan gaat. Bij deze hogere snelheden blijven de stabiliteit en het comfort van de Space Star keurig overeind. Mitsubishi lijkt onder de compacte modellen wellicht een buitenstaander, maar wie op zoek is naar een fraai ogende, voldoende ruime en zuinige vijfdeurs die zet de Space Star beslist op het boodschappenlijstje.
De Space Star begint bij 10.490 euro en loopt tot 14.690 euro voor deze Intense+.

image/jpeg


  

| Disclaimer